Te gekke StopMotion films!

Nu ik met verlof ben, ben ik eens alle foto’s en filmpjes aan het bekijken die de afgelopen jaren zijn gemaakt. Heerlijk! Wat is er toch veel gemaakt, verzonnen en gebeurd in die 3 jaar. Ik voel me zo trots! Niet alleen op mezelf, maar vooral op de kinderen die zulke fantastische dingen maken, steeds weer…

Een paar momenten schieten er wel bovenuit: De StopMotion filmpjes die tijdens de kinderateliers gemaakt worden, krijgen altijd veel lof en positieve reacties van iedereen. ‘Hebben ze dat helemaal zelf gemaakt?!’ > Jazeker! Want de kinderen doen ALLES zelf in mijn lessen. Natuurlijk help ik ze hier en daar, maar ze bedenken zelf een verhaal, verzinnen zelf een ontwerp en maken zelf het filmpje op een iPad. Ik geef ze slechts de opdracht om een ‘StopMotion’ te maken en leg uit wat dat is a.d.h.v. een zelf gemaakt voorbeeld (Ja voorbeelden maken vind ik altijd zo leuk! Dat is mijn smoes om stiekem ook die leuke opdrachten uit te voeren, haha).

Hieronder zie je een compilatie van korte Stop-Motion filmpjes die zijn gemaakt door de kinders in de Kunstclub, afgelopen seizoen. Ze waren te zien tijdens de Open Dag op 12 juli, maar wat mij betreft zijn ze het zeker waard om ook buiten het atelier te bekijken! Daarom heb ik ze op YouTube gezet. De filmpjes bestaan uit knip-plak en scheur- collages, en zijn gemaakt met allerlei materialen.

Ook in de Tekenclub hebben de kinderen afgelopen periode een StopMotion-film gemaakt. Zij hebben alles zelf getekend. Ieder kind was verantwoordelijk voor een scene uit een samengevoegd verhaal, dat ze natuurlijk zelf hebben bedacht. Het gekke kaboutertje verdwijnt in een toverrietje en komt in een magische, getekende, wereld terecht. Kijk maar mee naar zijn avontuur:

Geweldig he?! Ik ben iedere keer weer zo trots op de kinderen als ik zie wat zij in korte tijd bereiken. Soms ben ik gewoon jaloers op wat zij bedenken en maken… Hebben jullie dat ook?! ­čśë

Liefs, Dionne

Tags:  

Laat een reactie achter

Je kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.