Over

Dionne, het gezicht achter Atelier stARTup 🙂

Speeddate:
Hallo! Ik ben: Dionne Willemse – 31 jaar – Eerselse – Docent Beeldende Vorming op BS Jacobus – Kunstenaar – Mama van twee – Knettergek 😉

Mijn verhaal:
In 2010 rondde ik de opleiding tot 1e graads Docent Beeldende Vorming af aan de kunstacademie te Tilburg. Sindsdien heb ik op verschillende scholen in het Voortgezet Onderwijs gewerkt (o.a. Pius-X College te Bladel, Aloysius College en Stedelijk College EOA te Eindhoven). Hier heb ik een zeer diverse en waardevolle ervaring op mogen doen in het doceren van de kunstvakken (Handvaardigheid, Tekenen, CKV, Kunstgeschiedenis en Techniek).

In 2012 besloot ik naast de parttime baan in het onderwijs een eigen bedrijf te starten. Ik vond een atelierruimte op de Kerkstraat in Eersel (lekker dicht bij huis) en noemde het ‘Atelier stARTup’. Dit is een plek waar iedereen welkom is om te kliederen en knoeien tijdens leuke, soms maffe, workshops, beeldende cursussen en creatieve feestjes.
Later ben ik fulltime als zzp’er gaan werken en me vol gaan richten op de workshops en cursussen in het atelier, maar ook kunstprojecten buiten het atelier, op scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. Want er is niets leuker dan kunsteducatie 😉 Ik kan er zo van genieten!

En als kers op de taart, ben ik vanaf 16 augustus 2018 werkzaam als Vakdocent Handvaardigheid en Tekenen op Dalton BS Jacobus in Eersel. Twee dagen in de week vind je mij hier op school. Ik geef er les aan groep 3 t/m 8. Prachtige baan. Perfect te combineren met mijn bedrijf, het mama zijn (twee kids; 3 en 1 jaar) en de passie voor kunsteducatie.

Ook leuk om te vertellen: in 2014 zijn ik en mijn collega kunstenaars Silvia Hendriks en Christa Alaert begonnen met het ontwikkelen en uitvoeren van Kunst&Dementie projecten (in opdracht van Cultuurplaza de Kempen). In dit project koppelen we basisschoolkinderen aan ouderen met dementie. Samen maken zij een kunstwerk dat hun gesprekken, ervaringen en observaties een vorm geeft. Tot op heden zijn deze projecten een groot succes en komen wij overal in de Kempen (o.a. in Eersel, Hapert, Bladel, Vessem, Bergeijk en ’t Loo) op zorginstellingen en basisscholen om deze projecten uit te voeren. Elk (school)jaar ontwikkelen wij een nieuw project in een nieuw thema. Dit jaar (2017-2018) is dat het ‘ZigZagZ-ELFJE – een portret zonder gezicht’.

Nieuwsbrief
Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en leuke nieuwtjes? Je kunt me volgen op Facebook en via Instagram. Ik verstuur nu ook nieuwsbrieven, met daarin een overzicht van de laatste nieuwtjes, acties en plannen. Je kunt je hiervoor aanmelden:

Aanmelden Nieuwsbrief  Dionne