Vanaf september is er 3x per week Kunstclub!

De tijd vliegt en ik ben daarom al een beetje bezig met het voorbereiden van de cursussen voor komend schooljaar. Er gaan wat dingetjes veranderen. ’t Kinder Kunstatelier, dat bedoeld was voor kinderen van 6 t/m 9 jaar, ga ik bijvoorbeeld stoppen. Maar wees niet ongerust, er is plek voor deze jonge kinderen in de nieuwe Kunstclub (7 t/m 12 jaar) op drie verschillende dagen in de week. Ik zet de veranderingen even voor je op een rijtje:

Kunstclub 2014

1. Er komen meer kinderateliers; de Kunstclub zal op 3 dagen gaan plaatsvinden.
De lessen zullen op dinsdag, donderdag en vrijdagmiddag worden gegeven. De kinderen kunnen kiezen op welke dag zij elke week willen komen. Zo kunnen zij ook een gemiste les inhalen op een andere dag.

2. De groepen worden kleiner; er kunnen zich maximaal 8 kinderen aanmelden voor de Kunstclub.
Zo kan ik ieder kind persoonlijk begeleiden en blijft een prettige en gezellige werksfeer behouden.

3. De leeftijdscategorie voor de Kunstclub wordt groter: je kunt al meedoen vanaf 7  jaar.
Binnen een thema geef ik opdrachten die op verschillende manieren (niveaus) kunnen worden uitgevoerd. De kinderen kiezen zelf voor welke ‘moeilijkheidsgraad’ ze gaan. Op deze manier krijgen alle kinderen voldoende uitdaging en kunnen ze zich op eigen tempo ontwikkelen en ontplooien.

4. De Kunstclub zal twee keer starten in het schooljaar 2014/2015
De cursussen zullen in het volgende schooljaar bestaan uit 18 lessen. De eerste reeks begint in september en eindigt tegen de carnavalsvakantie. Na de carnavalsvakantie start de tweede reeks tot de zomervakantie.

5. Leuke ‘vroege vogel-actie’: eerste twee lessen GRATIS!
Als je je voor 1 augustus 2014 inschrijft voor de Kunstclub die start in september tot de carnavalsvakantie, krijg je van mij de eerste twee lessen gratis! Je betaalt niet €216 maar €195,-! Leuk toch?! Ik zou zeggen: inschrijven maar!

Deze veranderingen lijken mij een goede oplossing voor de snel groeiende groepen waarin ik niet meer het gevoel heb dat ik iedereen voldoende aandacht kan geven. En ik wil dus niet meer zozeer naar de leeftijd kijken bij het indelen van de groepen, maar naar het niveau en de behoeftes van de kinderen.

Ben je het met me eens? Of denk jij hier anders over? Geef je reactie hieronder.

Meer informatie over de Kunstclub vind je hier.

 

 

 

Laat een reactie achter

Je kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.