De Freubelmini’s Peuteratelier (2 t/m 4 jr)

In dit kleine knutseluurtje ben je welkom met je peuter of kleuter voor een creatief avontuur.
Kom eens ervaren hoe leuk en goed het voor je kleintje is om zich creatief te kunnen uiten.

Wanneer: 18, 25 mei en 1 juni 2018, via CLICK (Cultuurplaza de Kempen)
Locatie: Atelier stARTup
Tijd: van 10:30u tot 11:15u.
Voor wie: kleine kindjes van 2 t/m 4 jaar (peuter en kleuter t/m groep 1)
Kosten: €19,50 + klein ontdekpakketje
Voorwaarde: Doe je peuter kleding aan die (blijvend) vies mag worden. Let daarbij ook op de sokken en schoenen. Je peuter moet helemaal los kunnen gaan en gewoon kunnen knoeien. Pas dan kan je kindje optimaal genieten van deze ervaring.

‘De Freubelmini’s’
Ik ben zelf mama van een peuter die enorm graag knutselt. Het wordt haar natuurlijk ook met de paplepel ingegoten, dat snap je wel. Maar buiten dat ik het zelf erg leuk vind om met haar te knutselen, zie ik dat zij er ook enorm van geniet en er stiekem ook heel veel van leert. In mijn ogen dus een erg waardevolle bezigheid, want de nadruk ligt niet op het leren maar op plezier maken. En omdat het niet voor iedere ouder vanzelfsprekend is om dit regelmatig te doen met hun kindje, ben ik op het idee gekomen om het peuteratelier ‘de Freubelmini’s’ te organiseren.

Waarom knutselen met mijn kindje?
Een kind is van nature nieuwsgierig en leergierig. Het wil graag ontdekken en leren. Het peuteratelier is een moment waarin je kindje dat op een creatieve en ontspannen manier kan doen. Het bezig zijn met verschillende materialen zal je kindje helpen bij: kleuren herkennen, leren tellen, de (fijne en grove) motoriek, kennismaking met allerlei structuren en substanties, etc. Kortom het heeft een hele hoop voordelen, naast een berg plezier hebben, wat ook zeker niet onbelangrijk is.
Daarnaast zal ik je tijdens dit uurtje tips geven over hoe je als ouder samen met je kindje ook thuis creatief aan de slag kunt. Want het is niet alleen goed voor de ontwikkeling van je kindje, maar ook voor de hechting tussen jou en je kindje. Even een moment ‘quality time’ samen.

Wat is het doel van dit peuteratelier:
Voor je kindje gaat het vooral om de ervaring en niet om een eindresultaat. Hij/zij mag lekker knoeien, ontdekken, experimenteren, leren en vooral ontspannen. Dit doet hij/zij door materiaal te voelen, ruiken, gooien, pletten, etc. Soms neemt je kindje een klein werkje mee naar huis, en soms neemt het enkel de ervaring mee.

Wat kan mijn kindje verwachten in de ateliers van de ‘Freubelmini’s’?
Afhankelijk van het weer (soms gaan we lekker naar buiten) en het moment kunnen de volgende activiteiten plaatsvinden:
– Met blote voetjes door de verf dansen
– Met de handjes allerlei materiaal in een klomp klei duwen
– Knip&Plak werkje maken
– Schilderijtje met verschillende soorten verf en kwasten maken
– Met balletjes verf gooien
– Stempelen en stikkers plakken
– En meer….
Een groot voordeel is dat in het atelier alles vies mag worden, daar heb je thuis dus geen troep van. 😉

Moet ik er als ouder bij blijven?
Ja. Je bent er als vader of moeder (of opa/oma) altijd bij, maar je hoeft niet altijd te helpen. In elk peuteratelier zal bij aanvang worden uitgelegd wat er van jou als ouder wordt verwacht. Het belangrijkst is dat je kindje zich veilig en op zijn/haar gemak voelt en dat is meestal sneller het geval met een vertrouwd persoon erbij.

Wat is een ‘meeneem ontdekpakketje’?
Dit is een extraatje voor thuis in de vorm van een zakje of bakje met daarin een verzameling knutselmateriaal. Deze krijg je na afloop van het peuteratelier mee naar huis. Hiermee kan je kindje thuis nog eens verder experimenteren.
Tip: Als je kindje met dit pakketje aan de slag gaat, zorg dan dat je er altijd bij blijft, maar dat je kindje zo veel mogelijk zelf mag doen.

Nog vragen? Mail je vraag naar: info@atelierstartup.nl