Cursussen

Op een ontspannen manier bezig zijn met handen en hersenen. In de beeldende cursussen maak je kennis met verschillende (nieuwe) materialen en technieken. Je leert ze toepassen op je eigen manier. De persoonlijke ontwikkeling staat centraal in de cursussen bij Atelier stARTup; met een goede persoonlijke begeleiding van kunstdocente Dionne Willemse.

Volg je hart en stART !
‘Emoties en gevoel spelen een grote rol in de uiting van creativiteit. Het mooie van creativiteit is dat het je o.a. kan helpen ontspannen, communiceren en verwerken, zonder dat je daar heel bewust mee bezig bent. Een fijne en natuurlijke manier dus, om je gevoel te uiten. Je kunt je hoofd even lekker leeg maken. Ook draagt creativiteit enorm bij aan de persoonlijke ontwikkeling. Het bevordert de motoriek, technisch inzicht, probleemoplossend werken en natuurlijk, zoals eerder genoemd, omgaan met je gevoel. Het beeldende vak is daarom onmisbaar in de ontwikkeling van een kind. En waar het reguliere onderwijs op dit gebied op houdt, of misschien wel tekort schiet, bied ik een aanvulling in vorm van naschoolse (kinder)ateliers.’ – Dionne Willemse.

stARTclubFoto2013Voor kleine kinderen van 2 t/m 4 jaar is er:
Het Peuteratelier ‘de Freubelmini’s’, waarin ervaring met verschillende materialen voorop staat. Met de handen en voeten in de verf en klei.

Voor basisschoolkinderen van 7 t/m 12 jaar is er:

– de Kunstclub, waarin je kennis maakt met de werkstijl van bekende kunstenaars. Je gaat verschillende technieken en materialen leren toepassen in 3D.
de Tekenclub, waarin je je verdiept in verschillende teken- en schildertechnieken.

En voor jongeren die naar de middelbare school gaan (van 12 t/m 18 jaar) is er
– ‘t jongerenatelier waarin de cursist zelf bepaalt of er tweedimensionaal of driedimensionaal wordt gewerkt.

Voor volwassenen is er:
– BINNENKORT! > de ‘Kunstclub voor volwassenen’. In een reeks van 12 bijeenkomsten worden 5 tot 6 kunstdisciplines aangeboden. Kennismaken met allerlei materialen en technieken dus.
– de Keramiek cursus voor beginners. In een aantal lessen leert gastdocent Joseph van den Enden de basis van het werken met klei.

Voor ouderen en mantelzorgers is er:
– Het open atelier ‘Samen Creatief’, waarin de deelnemer creatief kan ontspannen. De keuze van kunstdiscipline is vrij. In de even weken van 2018 op donderdagmorgen.