Cursussen

Op een ontspannen manier bezig zijn met handen en hersenen. In de beeldende cursussen maak je kennis met verschillende (nieuwe) materialen en technieken. Je leert ze toepassen op je eigen manier. De persoonlijke ontwikkeling staat centraal in de cursussen bij Atelier stARTup; met een goede persoonlijke begeleiding van kunstenares Dionne Willemse.

Volg je hart en stART !
‘Emoties en gevoel spelen een grote rol in de uiting van creativiteit. Als je vrolijk bent, maak je waarschijnlijk iets heel anders dan wanneer je heel verdrietig bent. Het mooie van creativiteit is dat het je o.a. kan helpen ontspannen, communiceren en verwerken, zonder dat je daar heel bewust mee bezig bent. Een fijne en natuurlijke manier dus, om je gevoel te uiten. Je kunt je hoofd even lekker leeg maken. Ook draagt creativiteit enorm bij aan de persoonlijke ontwikkeling. Ik durf zelfs te zeggen dat het beeldende vak onmisbaar is voor de ontwikkeling van een kind. En waar het reguliere onderwijs op dit gebied op houdt, of misschien wel tekort schiet, bied ik een aanvulling in vorm van naschoolse (kinder)ateliers.’

stARTclubFoto2013Voor basisschoolkinderen van 7 t/m 12 jaar is er:

– de Kunstclub, waarin je kennis maakt met de werkstijl van bekende kunstenaars. Je gaat verschillende technieken en materialen leren toepassen in 3D.
de Tekenclub, waarin je je verdiept in verschillende teken- en schildertechnieken.

En voor jongeren die naar de middelbare school gaan (van 12 t/m 18 jaar) is er
– ‘t jongerenatelier waarbij de cursist zelf bepaalt of er tweedimensionaal of driedimensionaal wordt gewerkt.

Voor volwassenen is er:
-de schildercursus ‘Mixed Media‘. Tijdens deze cursus kun je werken met meerdere materialen in een beeld. Je werkt op eigen tempo aan een of meerdere projecten in 6 ateliers van twee uur.
– de Keramiek cursus voor beginners. In 8 bijeenkomsten leert gastdocent Joseph van den Enden de basisbeginselen van keramiek. Elk cursusmoment maak je een klein product van een nieuw geleerde techniek.